Известие

Collapse
No announcement yet.

Температурен датчик! Проблем!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Смених датчика(14 лв) и всичко вече е наред - никакви проблеми!
    Audi A6 3.0 TDI
    Infiniti FX35

Comment

Еми изван грацко е така около 70 грацко стига 90

mod edit: може ли преводач! Колега уважавай българския език моля те!
      Last edited by fiore; d.m.y г., 01:52.

Comment

За да не отварям нова тема ще попитам тук. Колата я имам от месец, алфа ромео 156 1,9JTD 115к.с.. Като я карам из града, загрява до средата след делението 90, отначало реших че не се включва първа степен тествахме ги с фес работят и двете. Днес реших да я оставя да работи на място и достигна първото деление след 90 и тогава се включи първата степен. Датчика на термостата е с три кабела, предполагам, че той прави номера. Препоръчайте каква марка и от къде да купя нов. Благодаря предварително.
        Alfa romeo 156SW 1,9JTD facelift

Comment

Първоначално публикувано от koi4a Покажи съобщение
          За да не отварям нова тема ще попитам тук. Колата я имам от месец, алфа ромео 156 1,9JTD 115к.с.. Като я карам из града, загрява до средата след делението 90, отначало реших че не се включва първа степен тествахме ги с фес работят и двете. Днес реших да я оставя да работи на място и достигна първото деление след 90 и тогава се включи първата степен. Датчика на термостата е с три кабела, предполагам, че той прави номера. Препоръчайте каква марка и от къде да купя нов. Благодаря предварително.
          Като имаш ФЕС, виж какво показва като температура, щото уреда на таблото не е особено точен. Може и температурата на антифриза да мернеш или да видиш с ИЧ термометър температурата върху корпуса на термостата.
          Накратко, не бързай да сменяш нещо, преди да си сигурен, че наистина има проблем.
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

На фес го проверихме с един познат, но за малко и пробвах само перката дали работи и на двете степени. Оказа се че буксата на вентилатора не прави добър контакт, оправихме я и реших че проблема е решен, но не е така. Чакам да ми пристигне кабела за диагностика. Все пак какво би могла да покаже диагностиката- че едно от двете показания на таблото или към компа не са верни, или и двете. При всички положения нещата клонят към датчик, може и уреда на таблото да се е прецакал, но по-лесно ще сменя датчика отколкото да се ровя по таблото.

Comment

На фес го проверихме с един познат, но за малко и пробвах само перката дали работи и на двете степени. Оказа се че буксата на вентилатора не прави добър контакт, оправихме я и реших че проблема е решен, но не е така. Чакам да ми пристигне кабела за диагностика. Все пак какво би могла да покаже диагностиката- че едно от двете показания на таблото или към компа не са верни, или и двете. При всички положения нещата клонят към датчик, може и уреда на таблото да се е прецакал, но по-лесно ще сменя датчика отколкото да се ровя по таблото.
              На диагностиката ще видиш какво подава на ЕКУ-то датчика, защото по тази температура ЕКУ-то управлява вентилаторите. Като сравниш температурата от диагностиката с пряко измерена с термометър температура, ще си сигурен дали работи коректно датчика. Ако работи коректно, няма смисъл да го сменяш, нищо че на таблото ти показва некоректно.

Comment

Май наистина ще трябва диагностика. Вчера, като се прибрах след работа оставих колата да работи на място за да си регулирам фаровете. При работещо парно на 1или 2 съвсем леко, докато си ръчках и перката се включи на първа степен, след две минути пак, след още две минути пак, както си трябва, погледнах на таблото стрелката беше малко преди 90. Като изключих парното и перката спря да се включва, пак започна да подминава 90. Някакви идеи на какво може да се дължи?

Comment

Според мен по някаква причина не ти се включва втората степен на вентилатора. А когато работи парното, това води до охлаждане на течността и температурата и е в границите при които се включва първата степен.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Със същия мотор съм и ми правеше същите магарии - проблема беше буксата на самия вентилатор - нагаря яко, явно идва слаба. Особено лятно време като бичи нон стоп заради климатика. Аз така я и хванах - просто един ден в голяма жега на място климатика ми почна да духа топло и колата да дига над 90 градуса.

Иначе по ФЕС - когато стрелката малко подмине 90 градуса - това са 93-95гр, на които включва първа степен по принцип.
                    На включен климатик първата степен трябва да работи постоянно. Имай предвид че сега може и да не включи - мисля под 4 градуса не иска да включи климатика - даже лампичката не му святка( ако си с вътрешен фейслифт, иначе не знам).
                    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Май наистина ще трябва диагностика. Вчера, като се прибрах след работа оставих колата да работи на място за да си регулирам фаровете. При работещо парно на 1или 2 съвсем леко, докато си ръчках и перката се включи на първа степен, след две минути пак, след още две минути пак, както си трябва, погледнах на таблото стрелката беше малко преди 90. Като изключих парното и перката спря да се включва, пак започна да подминава 90. Някакви идеи на какво може да се дължи?
                      Трябва да си се прегледа детайлно и да си се премери.

Comment

Някой има ли идея колко температурни датчика има 1.9jtd 16v 140hp
                        според текдок са 2 , единия е с 4крачета и стои на термостата, другия е с 2 крачета ама къде е и какво показва
                        проблема ми е че уреда на таблото почти не мръдва от 50градуса, а реално колата е близо на 80градуса
                        смених този на термостата, никакъ ефект
                        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                          Някой има ли идея колко температурни датчика има 1.9jtd 16v 140hp
                          според текдок са 2 , единия е с 4крачета и стои на термостата, другия е с 2 крачета ама къде е и какво показва
                          проблема ми е че уреда на таблото почти не мръдва от 50градуса, а реално колата е близо на 80градуса
                          смених този на термостата, никакъ ефект
                          Датчикът си ти е на термостата и ако той и термостата са наред, търси проблем по веригата или в самия уред. Другият датчик е за температурата на въздуха и е в общ възел с MAP-а.

Comment

На този датчик, който е до термостата между пинове 1 и 3 е свързано термосъпротивлението, чрез което ECU-то мери температурата. Телмосъпротивлението за индикацията е свързано между пин 2 и шаси.
                            Тъй че веригата за индикацията е +12V > индикация > пин 2 на датчика > термосъпротивление > шаси.
                            Пробвай да откачиш кабела от пин 2 и да го допреш на шаси и виж в този момент дали индикацията ще се отклони максимално. Ако това се случи, вероятно датчикът е дал фира. Най-добре е да се съпостави стойността на съпротивлението с това на друг датчик.
                            Мога да ти кажа каква е стойността му при мен при 90 гр, за да съпоставиш с това, което измериш. Но не знам, дали датчиците са еднакви.

PS:

Ето стойностите при мен.
                            Last edited by ecotronic; d.m.y г., 17:33.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Вероятно моя датчик си е наред, защото днес тествах с нов в чаша загрята вода и лазерен термометър, стрелката вътре в купето почти не мърда, а водата беше около 90гр. Все едно че е падала стрелката от уреда и някой некадърник я е боднал както му дойде, пък може просто уреда да е дал фира , макар че не виждам как може да го изгориш...

Каква е номерацията на пиновете, предполагам ги пише на буксата кой е първи , втори , трети ?
                              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Много сложни схеми мислите !
                                Вземи от един колега часовниците за проба.
                                Успех
                                Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                                159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                                NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Working...
                                X